REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Baptista Pedagógiai Napok 2023

2023. 05. 02. 14:01 | HÍREK

2023. április 19-én országos óvodai szakmai napra érkeztek vendégeink intézményünkbe, a Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodájába.

A Baptista Pedagógiai Intézet szervezésében hirdettük meg „Robot csámborgás” című, a robotika alkalmazásában rejlő lehetőségek bemutatását felölelő szakmai napunkat.

Egy évvel ezelőtt az NTP-SPEC-21-0090 számú, „Színnel, lélekkel…” című projektünk során ismerkedtünk meg a Bee-bot használatában rejlő fantasztikus lehetőségekkel. Óvodapedagógusaink nagy lelkesedéssel sajátították el Oros Róza köznevelési szakértő, digitális mentor, szaktanácsadó segítségével a programozás alapjait. Ezt követően úgy éreztük, hogy folytatnunk kell az elkezdett utat a robotikával, így a következő NTP-s pályázatunkba is terveztünk újabb eszközök beszerzését és szakmai fejlődésünket elősegítő továbbképzést.

Nagy örömmel fogadtuk Galambosné Halbauer Judit, a Baptista Pedagógiai Intézet pedagógiai előadójának felkérését az eddig elért eredményeink bemutatására és az érdeklődők megismertetésére, a padlórobotok óvodai neveléshez kapcsolódó alkalmazásáról.

Szakmai napunk első részében a Manócska csoport óvodapedagógusai, Bodnár-Simkó Anna és Spekkerné Polyák Renáta ismertették meg a jelenlévőket a csoportjukban történő robotméhecske „élettel”. Prezentációjuk során nem csak képekkel, de az elmúlt hónapok során készített eszközökkel is szemléletes képet nyújtottak a felhasználási lehetőségek tárházáról.

Nem csak a kötetlen játékidőben, de ezek közé ágyazott tanulási témák feldolgozása során is aktívan használják óvodásaink a Bee-bot eszközöket. Alkalmazásuk során komplex fejlesztés éri gyermekeink személyiségét, amivel könnyebb lesz később az általános iskolai feladataik ellátása is.

Ezt követően Oros Róza előadásában a robotika elméleti alapjaival ismertette meg a jelenlévőket. Prezentációjában olyan internetes oldalakkal is megismertetett bennünket, melyek segítségével hasznos ötleteket, eszközöket tölthetünk le munkánkhoz.

Talán a legjobban várt része volt óvodai szakmai napunknak, mikor kézbe vehették pedagógusaink a robot méhecskéket. Csoportokba verbuválódva oldottunk meg egyszerű programozást igénylő feladatokat, így gyakorolva a méhecske mozgásának lehetőségeit.

A jó kedv, nevetés elmaradhatatlan kiegészítője volt az együtt töltött időnek.

Külön feladattal készült Rózsika intézményünk kicsit gyakorlottabb óvodapedagógusainak.

Hat darab Bee-bot programozásával kellett tánc koreográfiát készítenünk 20 másodperc időtartamban, amit zenei aláfestéssel elő is adtak méhecskéink.

A nap zárásaként az RKS munkatársa tartott bemutatót a modern kor technológiájáról, a 3D nyomtatók működéséről, felhasználási és elsajátítási lehetőségeiről.

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a szívetek s ne csüggedjen.""
(János evangféliuma 14,27))
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1068 Budapest, Benczúr u. 31.

Szervezeti felépítés

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE