REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

2015. 03. 04. 12:02 | HÍREK

Közlemény - A 2016. évre vonatkozó pedagógus minősítési keretszám és a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeinek a meghatározásáról és közzétételéről

2015. 03. 04. 12:02 | HÍREK

A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: kormányrendelet) 10. § (1) bekezdése alapján az oktatásért felelős miniszter február utolsó napjáig közzéteszi a következő naptári évre vonatkozó minősítési keretszámot és a minősítési tervbe történő felvétel különös feltételeit.
A pedagógus előmeneteli rendszer 2013. szeptember 1-jei bevezetésekor a köznevelési intézményekben foglalkoztatott több mint 150 000 pedagógusnak, pedagógiai szakértőnek és pedagógiai előadónak (azok kivételével, akik a 2013. szeptember 1-jétől számított tizedik tanév végéig elérik az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt) az első minősítési eljárásban vagy minősítő vizsgán – a nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében – 2018. június 30-ig kell részt vennie. A minősítési keretszám meghatározása erre figyelemmel történik.


2016. évre vonatkozóan a pedagógus minősítési keretszámot 30 000 főben határozom meg.


A 2016. évi minősítési tervbe történő felvétel különös feltételei a következők:
1.) Minősítő vizsgára, eljárásra kötelezettek:

  • azok a Gyakornok fokozatba besorolt pedagógusok, akik jelenlegi pedagógus munkakörre szóló foglalkoztatási jogviszonya 2014. január másodika és 2015. január elseje között jött létre,
  • azok a 2014. évi rendkívüli eljárás keretében 2015. január elsejével ideiglenesen Pedagógus II. fokozatba besorolt pedagógusok, akik legfeljebb 23 év szakmai gyakorlati idővel rendelkeznek.


2.) Pedagógus II. fokozathoz szükséges minősítési eljárásra jelentkezhetnek:

  • azok a Pedagógus I. fokozatba besoroltak, akik pedagógus szakvizsgával és legalább 8 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek,
  • azok a Pedagógus I. fokozatba besoroltak, akik legalább 26 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek,
  • azok a Pedagógus I. fokozatba besoroltak, akik magasabb vezetői vagy vezetői megbízással és legalább 8 év szakmai gyakorlattal rendelkeznek.


3.) Mesterpedagógus fokozathoz szükséges minősítési eljárásra jelentkezhetnek:

  • azok a Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatba besoroltak, akik 14 év szakmai gyakorlattal, vezetőpedagógus vagy mentor szakirányú szakvizsgával rendelkeznek.


4.) Kutatótanár fokozathoz szükséges minősítési eljárásra jelentkezhetnek:

  • azok a Pedagógus I. vagy Pedagógus II. fokozatba soroltak, akik 14 év szakmai gyakorlattal, (pedagógiai tevékenységhez kapcsolódó) tudományos fokozattal rendelkeznek.


A különös feltételeknek legkésőbb a jelentkezés időpontjában kell megfelelni.


A 2016. évi minősítő vizsgákra és minősítési eljárásokra a jelentkezési határidő (a rendeleti szabályok értelmében):

2015. április 30.

A minősítő vizsga, minősítési eljárás lebonyolításának feltétele, hogy a jelentkező pedagógus feltöltse portfólióját az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai támogató rendszerbe. A portfólió feltöltésére 2015. november 30-ig lesz lehetőség.


Balog Zoltán
emberi erőforrás miniszter

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1065 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE