REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nemzetközi Suzuki Vonós Tábor és Mesterkurzus a Baptista Alapfokú Művészeti Iskolában

2022. 10. 10. 11:25 | HÍREK

Örömmel adok hírt arról, hogy az idén augusztusban nagy sikerű nemzetközi vonós tábort tartottunk Kisújszálláson. Az oktatás helyszíneit több intézmény biztosította példás összefogással. A csoportos óráknak a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola-, az egyéni óráknak pedig a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola adott helyet. A tanárképzés és a hangversenyek a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban zajlottak. A közel 80 fős növendéklétszám nagy része a Suzuki módszerrel tanuló hegedűsökből és csellistákból állt. A kurzusra zenei pályára készülő gyerekek is jelentkeztek, akik kiváló mestertanároktól, hegedűművészektől tanulhattak. A programban résztvevők intenzív zenei képzést kaptak, mely a hét során kiegészült színes programokkal és színvonalas hangversenyekkel.

A Suzuki módszer oktatása, a magyarországi tanárképzés 1998-ban indult el.

Akkoriban az óbudai Aelia Sabina zeneiskola vezetősége vállalta fel és támogatta, szervezte a továbbképzéseket. Megalakult a magyar szülők és tanárok szervezete, amit ma EMESE egyesület néven ismerhetünk. A nemzetközi táborokat sok éven keresztül a Balaton partján tartották dán, belga, német tanárok közreműködésével. Kezdeményezésemre 2018-ban először Berekfürdőre, majd idén második alkalommal már Kisújszállásra hoztuk a workshopot. Bebizonyosodott, hogy az Alföldön is lehet sikeres táborokat tartani! Ez olyannyira igaz, hogy egy további fejleményről szeretnék beszámolni. A Németországban élő magyar származású mestertanárnő, Veronika Kimiti a zenetábori tapasztalatai után, nagy lehetőségeket lát abban és nagy reményeket fűz ahhoz, hogy iskolánk egy magyarországi képzési központtá váljon. Támogatásával, jövőbeni képzések megtartásával szeretne a magyarországi Suzuki oktatás fejlődéséhez hozzájárulni. Egy olyan módszer elterjedésének zászlóvivője, melynek középpontjában a személyiség fejlesztése-, a családok erősítése-, a zene szeretetére nevelés és a helyes értékrend kialakítása áll.

                                                                                   Horváthné Galambos Olga

                                                          a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára

Szenczy
Sándor

"Lépj ki a csónakból!"


szenczy.hu
KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom nektek, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a szívetek s ne csüggedjen.""
(János evangféliuma 14,27))
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1068 Budapest, Benczúr u. 31.

Szervezeti felépítés

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2023 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE