REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pedagógiai, kulturális, művészeti díjban részesült Horváth István

2017. 02. 15. 19:51 | HÍREK

Január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Horváth Istvánt, a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola klarinét- és szaxofontanárát Kisújszállás városának önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesítette. 

 

Horváth István Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán klarinét szakon tanári, majd később szaxofon-előadóművészi diplomát szerzett. 1983-ban pályakezdő tanárként a kisújszállási zeneiskolában helyezkedett el. Kiegyensúlyozott, nyitott személyiségével hamar beilleszkedett a tantestület közösségébe. A tanár úr több mint három évtizede odaadóan és lelkiismeretesen végzi pedagógiai munkáját. A zene szeretetét, a hangszeres játék fortélyait nagy szakmai felkészültséggel, szeretetteljes légkörben adja át tanítványainak. Növendékei több megyei, illetve országos versenyről hoztak el díjakat, valamint számos növendéket készített fel a zenei pályára.

Horváth István pedagógiai tevékenysége mellett gyakori szereplője növendékeivel és kollégáival együtt a városi rendezvényeknek. Igényes zenei produkcióival színesíti a különböző koncertek, hangversenyek, kulturális események műsorát.

A tanár úr gondolatait idézve: „A zene az életem… Olyan szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna. A célom a tudást és a zene szeretetét átadni tanítványaimnak. Tanítás nélkül nehezen tudnám elképzelni az életemet… Az Arany János díjat nagy örömmel megköszönöm, óriási megtiszteltetésnek tartom. Ez most még nagyobb lendületet ad, mert benne érzem a nekem mindig fontos támogató környezetet: a családomat, az iskolát, a fenntartó Baptista Szeretetszolgálatot és Kisújszállás Város Önkormányzatát."

Horváth István a díjat, a Magyar Kultúra Napján rendezett ünnepségen Dr. Kovács Tibor alpolgármester méltatása után Kecze István polgármestertől vehette át.

A gálaesten Kisújszállásról elszármazott művészek mellett színpadra lépett a díjazott is, aki Liszt Ferenc Magyar rapszódiái nyomán átdolgozott koncertetűdöt és Kodály Zoltán: Esti dal című művét adta elő. A Kodály műben közreműködtek a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Horváthné Galambos Olga és Papp László, valamint az iskola egykori növendéke, Bögös Gabriella Hanna.

A nevelőtestület nevében szeretettel gratulált és Isten áldását kívánta további munkájához Széplaki Edit igazgató is.

 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje.""
(1. Korintusi levél 1,18)
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1065 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE