REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Pedagógiai, kulturális, művészeti díjban részesült Horváth István

2017. 02. 15. 19:51 | HÍREK

Január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Horváth Istvánt, a kisújszállási Baptista Alapfokú Művészeti Iskola klarinét- és szaxofontanárát Kisújszállás városának önkormányzata Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjban részesítette. 

 

Horváth István Debrecenben, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán klarinét szakon tanári, majd később szaxofon-előadóművészi diplomát szerzett. 1983-ban pályakezdő tanárként a kisújszállási zeneiskolában helyezkedett el. Kiegyensúlyozott, nyitott személyiségével hamar beilleszkedett a tantestület közösségébe. A tanár úr több mint három évtizede odaadóan és lelkiismeretesen végzi pedagógiai munkáját. A zene szeretetét, a hangszeres játék fortélyait nagy szakmai felkészültséggel, szeretetteljes légkörben adja át tanítványainak. Növendékei több megyei, illetve országos versenyről hoztak el díjakat, valamint számos növendéket készített fel a zenei pályára.

Horváth István pedagógiai tevékenysége mellett gyakori szereplője növendékeivel és kollégáival együtt a városi rendezvényeknek. Igényes zenei produkcióival színesíti a különböző koncertek, hangversenyek, kulturális események műsorát.

A tanár úr gondolatait idézve: „A zene az életem… Olyan szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna. A célom a tudást és a zene szeretetét átadni tanítványaimnak. Tanítás nélkül nehezen tudnám elképzelni az életemet… Az Arany János díjat nagy örömmel megköszönöm, óriási megtiszteltetésnek tartom. Ez most még nagyobb lendületet ad, mert benne érzem a nekem mindig fontos támogató környezetet: a családomat, az iskolát, a fenntartó Baptista Szeretetszolgálatot és Kisújszállás Város Önkormányzatát."

Horváth István a díjat, a Magyar Kultúra Napján rendezett ünnepségen Dr. Kovács Tibor alpolgármester méltatása után Kecze István polgármestertől vehette át.

A gálaesten Kisújszállásról elszármazott művészek mellett színpadra lépett a díjazott is, aki Liszt Ferenc Magyar rapszódiái nyomán átdolgozott koncertetűdöt és Kodály Zoltán: Esti dal című művét adta elő. A Kodály műben közreműködtek a Baptista Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Horváthné Galambos Olga és Papp László, valamint az iskola egykori növendéke, Bögös Gabriella Hanna.

A nevelőtestület nevében szeretettel gratulált és Isten áldását kívánta további munkájához Széplaki Edit igazgató is.

 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1065 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE