Debrecen város napja alkalmából gasztronómiai rekordkísérlet megvalósításában vett részt a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola tanulói-oktatói közössége.
A rekordkísérlet tárgya az egy nap alatt elkészített és kiosztott 1849 batyu volt, ezzel is tisztelegve az előtt, hogy Debrecenben 175 éve, 1849. április 14-én adta ki az országgyűlés a Függetlenségi Nyilatkozatot.
Az 1849 batyuból 500 darabot kellett elkészítenie a Diószeginek.
A sütést reggel 6 órakor kezdték diákjaink Bacsurné Bereczki Ibolya Éva és Doroginé Bálege Anita szakmai oktatók, a Hajdúsági Gasztronómiai Klub alelnöke, Tóth Lajos, valamint a klub mesterszakácsainak irányításával, segítségével.
Iskolánkban végül 623 darab debreceni batyu készült el.
A kiosztásra a Kossuth téren került sor, ahová a EURO Baptista Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjaival együtt érkeztek tanulóink.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szász Veronika a Baptista Szeretetszolgálat területi oktatási igazgatója. Beszédében a szeretetvendégség jelentőségéről beszélt, és kiemelte, a debreceni batyu műfaját tekintve hasénak számít.
A batyuk kiosztásában is aktív szerep jutott diákjainknak.
Büszkék vagyunk arra, hogy a debreceni Baptista fenntartású oktatási intézmények részesei lehettek a gasztronómiai rekordnak.
(Molnár József, igazgató)