REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tanítási év végi adminisztrációs teendők a KIR személyi nyilvántartásban

2015. 06. 08. 14:47 | HÍREK

 

 

Ügyiratszám: KIR/3082-1/2015Tisztelt Intézményvezető Asszony / Intézményvezető Úr!

A 2014/2015. tanítási év végének közeledtével a köznevelés információs rendszerének (a továbbiakban: KIR) személyi nyilvántartásában két kiemelt adminisztrációs feladat esedékes. Kérem, hogy az alábbiakban részletezettek szerint tekintsék át ezeket, és a jogszabályi, valamint jelen levelemben meghatározott határidők betartásával végezzék el a szükséges módosításokat/javításokat.

1. A végzős tanulók kijelentésének adminisztrálása

Fontos, hogy a végzős tanulók jogviszonyainak megszűnése pontosan kerüljön adminisztrálásra, mivel a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban: Nkt.) 44. § (6) bekezdése alapján az Oktatási Hivatal adatokat továbbít KIR személyi nyilvántartásából a társhatóságok részére a tanulmányi jogviszonyokhoz kapcsolódó juttatások jogszerű igénybevételének megállapítása céljából.

A nemzeti köznevelési törvény végrehajtásáról rendelkező 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 17. §-ának értelmében a KIR személyi nyilvántartásában (https://www.kir.hu/kir2szny) rögzített jogviszony megszűnésének időpontjától számított öt napon belül jelenteni kell a megszűnést a KIR rendszerben is.


A tanulói jogviszonyok megszűnésének dátumát az Nkt. 53. §-a szabályozza, mely alapján a középfokú nevelést-oktatást végző intézményekben a következő megszűnési dátumokkal kell a tanítási év végén megszüntetni a végzős tanulók jogviszonyát:

  • gimnázium: megszűnik a tanulói jogviszony az utolsó évfolyam elvégzését követő első érettségi vizsgaidőszak utolsó napján.
  • szakközépiskola: amennyiben a tanuló szakképzésben nem tanul tovább, megszűnik a tanulói jogviszony az utolsó középiskolai évfolyam elvégzését követő első érettségi vizsgaidőszak utolsó napján.
  • szakképzés: amennyiben a tanuló szakmai vizsgára jelentkezik, megszűnik a tanulói jogviszony az utolsó évfolyam elvégzést követő első szakmai vizsgaidőszak utolsó napján. Amennyiben a tanuló nem jelentkezik szakmai vizsgára, megszűnik a tanulói jogviszony az utolsó évfolyam elvégzését igazoló bizonyítvány kiállításának napján.


Felhívom szíves figyelmüket, hogy a jogviszonyok megszűnésének pontos adminisztrálása azért fontos, mivel a rögzített adat kihatással van a fővárosi, megyei kormányhivatalok által folyósított iskoláztatási támogatásra.

2. Időszakos hibajegyzéken szereplő alkalmazotti adatok javítása

Az Oktatási Hivatal 2015. június hónapra vonatkozóan elkészítette az időszakos hibajegyzékét, ezúttal kizárólag az alkalmazottakra vonatkozóan, tekintettel arra, hogy a pedagógusok előmeneteli rendszere szempontjából a KIR személyi nyilvántartásban rögzített minden alkalmazotti adat kiemelt fontosságú. Kérem, hogy tekintsék meg az intézményükre vonatkozó hibajegyzéket, és szükség esetén javítsák a megjelölt hibákat a KIR személyi nyilvántartásba (https://www.kir.hu/kir2szny) belépve.

A hibajegyzék https://dari.oktatas.hu weboldalon érhető el. Bejelentkezéshez kattintsanak a „Köznevelés információs rendszeréhez (KIR) kapcsolódó adatszolgáltatásokat támogató modul” feliratra. A rendszerbe a KIR személyi nyilvántartás eléréséhez használt felhasználónevükkel és jelszavukkal léphetnek be. A tételes hibajegyzék az oldalra belépve, a KIR személyi nyilvántartás menüpont 2015. júniusi hibajegyek pontjában tekinthető meg. A hibajegyzéket a javítást követően a jegyzéket tartalmazó oldalon zárják le (a lakat ikonra történő kattintással). A hibajegyzék javításának és lezárásának határideje 2015. június 12 (péntek).

A KIR hibajegyekhez kapcsolódó útmutató a https://dari.oktatas.hu/kirszny_hibajegy2015jun.pdf linken érhető el. Felhívom figyelmüket, hogy a hibajegyek a KIR személyi nyilvántartás 2015. június 3-ai állapota szerint készültek. Amennyiben időközben már javították a megjelölt hibát, úgy azt a jelzésünket tekintsék tárgytalannak.

Amennyiben kérdésük lenne a KIR személyi nyilvántartással kapcsolatban a csatolt útmutató elolvasása után is, kérem, hogy a következő telefonszámokon keressék munkatársainkat: 1/374-2450, 1/374-2237, 1/374-2341, 1/374-2184, 1/374-2322, 1/374-2226, 1/374-2247, 1/374-2238.

Üdvözlettel:


Urbán Ferenc Ábel
főosztályvezető-helyettes
Oktatási Hivatal
Tanügy-igazgatási és Területi Koordinációs Főosztály

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""A keresztről szóló tanítás azoknak, akik elvesznek, balgaság ugyan, de nekünk, akik üdvözülünk, Isten ereje.""
(1. Korintusi levél 1,18)
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1065 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE