REGISZTRÁCIÓ
X
Név
E-mail cím

Ideiglenes jelszavat e-mailben kapja meg, amit belépés után változtasson meg.

Adatvédelem
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot
BEJELENTKEZÉS
X
E-mail cím
Jelszó
BEJELENTKEZÉS
X
BAPTISTA PEDAGÓGIAI INTÉZET
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tízezer könyv a nagyhalászi iskolának

2013. 12. 06. 08:52 | HÍREK

Újabb segítséget kapott a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola új fenntartójától, a Baptista Szeretetszolgálattól, a tavaszi és nyári ingyenes kirándulások, nyaralások, a szegény családok életét megkönnyítő adományok, és az önkormányzat üzemeltetésében lévő műfüves futballpálya négymillió forintos támogatásán felül.

A Baptista Pedagógiai Intézet ugyanis több mint 10 ezer könyvet adományozott az iskolának, teljesen ingyen – és egyáltalán nem hétköznapi módon. A könyvek ugyanis hosszú úton érkeztek, a szó szoros értelmében.

A felajánlásról és az adomány célba juttatásáról Szilágyi Attila, a Baptista Szeretetszolgálat Pedagógiai Intézetének igazgatóhelyettese számol be.

-A budapesti Főtáv Rt.-től kaptuk a több mint tízezer példányszámú könyvtárat és úgy döntöttük, hogy a nagyhalászi iskolában lesz a legjobb helye. A rendszerezés és a tárolás természetesen az iskola dolga. Jut majd belőle más, például erdélyi iskoláknak is. Tehát azokat a könyveket, amelyeket az oktatási intézmény nem használ, vagy amelyből több példány létezik, továbbadományozza. Most egy furgonnyi könyvet hoztunk, de még kétszer kell fordulnunk Budapest és Nagyhalász között, mert több mint 4 tonnányi könyvről van szó.

-Miért éppen Nagyhalászba kerülnek a könyvek?

-Szeretnénk az általunk fenntartott iskolákat fejleszteni, előrébb vinni, az általunk elérhető forrásokat (könyvek, ruha, bútorok, ruhaadományok) az iskolák javára fordítjuk. A Csuha Antal Baptista Általános Iskola a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működik. Szabó Csaba oktatási igazgató ötlete volt az, hogy ez az iskola kapja meg a Főtáv adományát. Jó választásnak bizonyult, hiszen Petró László igazgató úr kész volt ekkora mennyiségű könyvet átvenni, tárolni, hasznosítani.

-Az iskolában iskolalelkész teljesít szolgálatot. Ki ő, és hogyan tudja segíteni a pedagógusok, illetve a diákok munkáját?

-Nagy öröm számunkra, hogy a nagyhalásziak szívesen látták a Bibliaórákat tartó lelkészünket, Molnár Józsefet. Iskolalelkészünk (az ország más pontjain dolgozó további nyolc iskolalelkészhez hasonlóan) besegít a mediációba, az ifjúságvédelmi feladatokba, segíti a tanárok munkáját a tanórák után, konzultációkat tart, részt vesz a délutáni szabadidős foglalkozásokban, hogy ezek hasznosan teljenek el. Mivel látunk fogadókészséget más területeken is, azt szeretnénk, ha két amerikai önkéntesünk hosszabb időre a városba költözne, és angolt tanítana a gyerekeknek.

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Ha azt állítjuk, hogy nincs bűnünk, saját magunkat vezetjük félre, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, akkor mivel jó és igazságos, megbocsátja bűneinket, és minden gonoszságtól megtisztít minket""
(1János 1,8-9)
TEHETSÉGEK

CSATORNÁK

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

1065 Budapest,
Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: info kukac baptistaoktatas pont hu

Web: baptistaoktatas.hu/pedintezet

© 2020 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT   |   ADATVÉDELEM
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE